Välj en sida

Om YajLee

Eva Otis, YajLee AB

Jag saknade en sport-bh som verkligen fungerade!

En sport-bh som var helt sömlös och utan skavande resårer men som ändå gav ett kraftigt stöd för hela mitt bröst (inte bara ett stöd för ”halva bröstet” som jag ibland kunde uppleva att sport-bh:ar gjorde).

Jag ville ha en sport-bh som var enkel att ta av och på sig och som inte gav mig en ”nära-döden-upplevelse” varje gång som jag skulle ta av mig bh:n efter träningen. Jag provade en uppsjö av olika modeller men hittade inget jag var nöjd med, så jag beslutade mig helt enkelt för att ta fram en egen. Där föddes min vision om YajLee!

Den perfekta sport-bh:n

Eva Otis, YajLees Vd, grundare och drivkraft, är en ung och orädd entreprenör ursprungligen från Södermanland men är numera bosatt på västkustens pärla, Göteborg. Hon är en otroligt stark kvinna som inte ger sig förrän hon har gjort det hon visualiserar i sina drömmar. Eva såg ett stort behov och var fast beslutsam att hon skulle designa och producera den absolut bästa sport-bh:n (samt en unik bh för bröstopererade) som marknaden någonsin hade sett.

Eva säger stolt: ”Varje detalj och vinkel är noga utvald, materialet likaså och YajLees sport bh:ar är testade på hundratals kvinnor under designprocessens gång. Nu är bh:n patentsökt, för man hittar ingen annan sport-bh på marknaden med alla YajLees fördelar samlade i en och samma produkt, ren magi!

YajLee – resan från idé till företag

Evas egna ord:

”När jag bestämde mig för att designa en egen sport-bh startade äventyret med att först försöka finna den perfekta fabriken. Jag valde att börja leta i Turkiet då jag visste att de är ett av de absolut bästa i världen på textil. Men det var inte så enkelt eftersom jag bara har erfarenhet från restaurangbranschen och jag kan inte ett ord turkiska och har absolut ingen som helst erfarenhet av textil eller design. Men som tur fann jag fabriken som förstod min vision och som kunde hjälpa mig vidare mot mina mål. Ett mycket bra samarbete växte fram och jag arbetar med samma fabrik än idag”.

”2012 startade jag mitt företag, YajLee. Sedan dess har det rullat på och varje dag njuter jag med ett stort leende på mina läppar. Resan, den har varit en riktig karusell, jag har varit med i Draknästet på TV, börjat ett samarbete med ett av världens största ridsports företag Mountain Horse och företaget Apteka i Polen samt designar och producerar produkter åt andra företag, föreläst om min resa på Almi och nyföretagarcentrum mm. YajLee finns bl.a i Norge, Danmark, England, Polen, Ryssland och Sverige förstås”

”Företagsnamnet var en superkul och kreativ del i att starta företag. Jag visste att jag ville nå ut i världen men mina unika produkter, så att namnskydda företagsnamnet direkt var en självklarhet. Det var lika självklart som att namnet inte skulle innehålla åäö, att domännamnet var ledigt osv. Det jag inte visste om var att detta namntivoli skulle vara så svårt. I flera veckor vände och vred jag på olika namn och bokstäver, t.o.m vid frukosten försökte jag vända på orden som fanns på mjölkpaketet. Först efter 5 långa månader föll äntligen polletten ner: YajLee! Ett namn med kaxighet, ödmjukhet men helt unikt, precis som jag.
YajLee står för min familj, mina syskon och syskonbarn, Yonca, Alice, Jonathan, Lotta, Eva & Emma.”

”Jag lär mig något nytt varje dag och gör det med glädje. Jag vet och känner att YajLees magiska resa att hjälpa kvinnor och deras bröst till optimal bekvämlighet, den har bara börjat!”

 

Samarbetspartners

Idag samarbetar YajLee bland annat med: